Zelf een bedrijf starten

Zelf een bedrijf starten

Zelf een bedrijf starten is nog nooit zo eenvoudig geweest. Het belangrijkste is natuurlijk dat je een goed bedrijfsplan hebt. Denk goed na over hoe je van plan bent geld te verdienen en of je bedrijfsplan realistisch is. Zonder een realistisch bedrijfsplan is de kans groot dat je bedrijf het niet redt. Zodra je een goed plan hebt, kun je je gaan registreren bij de Kamer van Koophandel. De Kamer van Koophandel, oftewel de KvK, beschikt over een database met informatie over alle bedrijven in Nederland. Het is verplicht om je bij de KvK te registreren. Zo kan de overheid bijhouden hoeveel ondernemers er in het land zijn en hoeveel belasting iedereen schuldig is. Maar hoe kun je je registreren bij de KvK?

Registratie bij de KvK

Bij de Kamer van Koophandel worden alle bedrijven geregistreerd. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken met de KvK om je te registreren. Het is belangrijk dat je je legitimatie meeneemt naar deze afspraak. Ook heeft de KvK een aantal gegevens van je nodig. Als je staat ingeschreven, krijg je een KvK-nummer waarop je bedrijf te vinden is in de database. Ook ontvang je een eigen btw nummer. Wel heeft de KvK eerst wat informatie over je nodig. Eén van de belangrijkste gegevens die je nodig hebt is een zakelijk adres. Elk bedrijf heeft namelijk een zakelijk adres nodig om ingeschreven te worden. Voor een beginnend ondernemer kan dit wat onhandig zijn. Als je net begint, heb je meestal immers geen bedrijfspand.

Een zakelijk adres registreren

Heb je nog geen bedrijfspand? Dan is het mogelijk om je thuisadres te registreren bij de KvK. Veel ondernemers doen dit echter liever niet. Het is namelijk lastig om privé en werk te scheiden wanneer je thuis werkpost ontvangt. Ook hebben veel ondernemers liever een ander werkadres om wille van hun privacy. Gelukkig kun je gemakkelijk een zakelijk inschrijfadres kiezen. Dat kan op Postadrescenter.nl. Je kunt dan je zakelijke post naar dit adres sturen. Vervolgens kun je het ophalen wanneer het jou uitkomt. Ook kan het voor je worden ingescand en naar je worden gemaild. Je kunt het dan eventueel zelf printen als dat nodig is. Zo wordt je privacy volledig gewaarborgd.

Reacties zijn gesloten.