Wil jij van rechtsbijstand verzekerd zijn?

Wil jij van rechtsbijstand verzekerd zijn?

Een ongeluk of geschil zit in een klein hoekje. Het is dan goed om van rechtsbijstand verzekerd te zijn. Zo kan een jurist je bijstaan in lastige situaties of gewoon verhelderende adviezen geven waarmee jij echt geholpen bent. Dat geeft veel rust en je bent ervan verzekerd dat alles in goede handen is.

Maar wat betekent rechtsbijstand nu precies en waarvoor kun je het nodig hebben? Dat is geen verkeerde vraag. Je hebt het in al de jaren misschien nog niet echt nodig gehad. Dan is dat natuurlijk een goed teken. Bij rechtsbijstand moet je denken aan een ongeval die is gebeurt, geschil met de buren of misschien wel met je werkgever. Wanneer je van goede rechtsbijstand verzekerd bent zal een jurist je helpen om schade te verhalen of om jouw schuld op een goede manier af te handelen. Er zijn ontzettend veel situaties denkbaar waar je goede rechtsbijstand kunt gebruiken.

In Nederland is niet iedereen van rechtsbijstand verzekerd. Het komt daarom vaak voor dat er geen aanspraak kan worden gemaakt op juridische hulp. Zonde en vaak ook enorm vervelend. Omdat het toch aan je knaagt als er een voorval is.

Wij gaan voor je aan de slag met aansprakelijk stellen.

Als je na een ongeval of voorval de rechtsbijstand inschakelt zal deze de andere partij snel aansprakelijk stellen. Het aansprakelijk stellen is veelal een formaliteit die onderbouwd moet worden door bewijsstukken. Dit kunnen camera beelden, foto’s of een schadeformulier zijn.

Het aansprakelijk stellen moet op een juiste manier gebeuren. Daarom is het verstandig een rechtsbijstandverzekering te hebben. Die een jurist zal aanwijzen welke voor je aan de slag gaat.

Als de tegenpartij aansprakelijk gesteld is kan het makkelijker worden opgelost door beide partijen. Dat gaat vaak door bewijs en tegenbewijzen met elkaar te vergelijken. Waarna er duidelijk zal worden wie er verantwoordelijk is. Het is vaak een behoorlijk juridisch verhaal waarvan de meeste mensen geen kaas gegeten hebben.

Het is voor aansprakelijk stellen en het proces erna dus belangrijk om van een rechtsbijstand verzekering te kunnen genieten. Het neemt je veel zorgen uit handen.

Reacties zijn gesloten.