Wat te doen als je toilet verstopt is

Wat te doen als je toilet verstopt is

Je ziet je riolering als iets vanzelfsprekends: als iets dat er gewoon is en klaar. Tot je problemen krijgt met je wc en je niets meer krijgt doorgespoeld. Een tweede toilet heb je misschien niet, dus je moet de verstopping er zo snel mogelijk uit zien te halen. Maar waardoor is de verstopping veroorzaakt en heeft het wel zin om zelf met een ontstopper te gaan ploppen?

Oorzaak van jouw verstopte wc

Een toilet kan op verschillende manieren geblokkeerd raken. Vraag het maar eens aan een rioolspecialist die al jaren toiletten ontstopt: die heeft al heel wat gezien! Misschien is er bij jou wel het volgende aan de hand:

  • Je hebt teveel toiletpapier gebruikt. 
  • Je gebruikt altijd dik toiletpapier waardoor je wc sneller verstopt kan raken.
  • Je hebt vetresten door de wc gespoeld en die zijn nu uitgehard.
  • Je hebt tampons, maandverband of vochtige doekjes doorgespoeld.
  • In je toilet zit veel kalkaanslag. Door de stroeve kalklaag blokkeert papier heel snel.
  • Je kind of je hond heeft per ongeluk iets in de wc laten vallen.

Hoe los je een blokkade in je toilet op?

Liefst niet met een chemische ontstopper, want daar kunnen je leidingen ernstig door aangetast worden. Een plopper gebruiken is veiliger, maar het ontstoppen kan uren in beslag nemen. Een ontstoppingsveer dan maar? Schiet deze door, dan kun je iets beschadigen en zit je straks met een lekkage. Heet water en huishoudsoda? Hiermee los je vooral vetresten op, geen resten van tampons of andere stoffen.

Wat mag er wel door je toilet gespoeld worden (voortaan)?

  • Plas
  • Poep
  • Papier

Dit zijn de drie beroemde P’s. Alle andere soorten resten kun je maar beter niet door de zwanenhals van je toilet laten verdwijnen. Stoot je toch per ongeluk tegen de luchtverfrisser aan en valt deze diep in de pot? Ongelukjes kunnen gebeuren, maar vervelend is het wel!

Geen nood, want er is altijd hulp beschikbaar!

Een goed werkend toilet draagt zonder meer bij aan het ultieme woon- of werkcomfort. Toilet of wc verstopt? Schakel de hulp van rioolprobleemkwijt in. Je komt dan in contact met een rioolspecialist uit je eigen regio. Wc’s ontstoppen doet hij iedere dag! Laat het vuile werk maar aan hem over, want jij hebt al genoeg te doen. 

Reacties zijn gesloten.