Ondersteuning voor mantelzorgers

Ondersteuning voor mantelzorgers

Dat mantelzorg zwaar is en veel van je vraagt weten wij als geen ander. Daarom bieden wij voor deze groep mensen mantelzorgondersteuning. Zodat je als mantelzorger weer even op adem kunt komen. Hoewel je natuurlijk met de grootst mogelijk zorg en aandacht voor je partner, vriend of kennissen aan het zorgen bent. Het doet ook wat met je!

Als mantelzorger kom je vroeg of laat op een moment dat het even teveel zal worden. Dit zul je misschien al eens herkennen en is absoluut niet erg. Maar er moet wel iets mee gedaan worden. De zorg moet nu eenmaal onverminderd doorgaan.

Mantelzorg is ondersteuning vanuit een groot aantal mogelijkheden. Wat dacht je van een ondersteuning in het tijdelijk overnemen van de zorg. Of eens gaan praten met een ander over de impact van mantelzorg in je leven. Het kan dus echt van alles zijn waarmee je geholpen kan worden.

Van informatie tot hulp

Veel mantelzorgers plaatsen zichzelf op de laatste plek. Hun sociale omgeving wordt hier dan ook steeds kleiner door, er ontstaan financiële problemen of er is sprake van zorgen en stress waardoor het steeds lastiger is voor een ander te zorgen. Daarom is het goed dat mantelzorgers goed worden geïnformeerd over de mogelijkheden die er zijn. Van het krijgen van vergoeding tot ondersteuning bij problemen in welke vorm dan ook.

Alleen met juiste ondersteuning en een goede balans is het voor mantelzorgers goed te behappen. En die ondersteuning is er absoluut. Waarbij wij graag vertellen wat er nodig maar zeker ook mogelijk is.

Gerichte oplossingen en handvatten

Als mantelzorger sta je er dus niet alleen voor. Er is goede hulp en een juist advies tot aan handvatten die het mantelzorger misschien lichter kunnen maken. Het is er dus net naar welke behoefte je hebt of met welke hulpvragen je zelf zit. Neem gerust eens contact op met Puurzuid Maatschappelijke Dienstverlening voor de nodige informatie of om het gesprek aan te gaan.

Reacties zijn gesloten.