Een laadpaal op de zaak plaatsen of niet?

Een laadpaal op de zaak plaatsen of niet?

Gaat u een elektrische laadpaal op de zaak plaatsen of niet? Het is een vraag die elk bedrijf zich zal stellen welke van plan is om te investeren in elektrische voertuigen. In principe is het zo dat dit voor elk bedrijf een absolute must is. Geen laadpaal op de zaak hebben staan zorgt er namelijk in de praktijk voor dat u verplicht bent om altijd uit te wijken naar een andere locatie waar wel oplaadvoorzieningen zijn. Het spreekt voor zich dat dit lang niet altijd tot de mogelijkheden behoort, integendeel. Hoe dan ook, overweegt u een laadpaal op de zaak plaatsen? Verdiep u dan zeker en vast even in de hieronder terug te vinden informatie! Op deze manier kunt u er namelijk pas echt zeker van zijn dat u de juiste keuze zult maken.

Waarom een laadpaal op de zaak plaatsen?

Laat ons in eerste instantie even kijken naar de mogelijkheden die zijn verbonden aan een laadpaal op de zaak plaatsen. U zult op dat vlak in eerste instantie een keuze moeten maken tussen de verschillende, bestaande oplaadmogelijkheden. Denk hierbij in het bijzonder aan het verschil waarvan sprake is tussen:

  1. Het gebruik van laadpalen die wisselstroom leveren;
  2. Het inzetten van een zogenaamde snellader;
  3. Het gebruik van een laadmogelijkheid met eigen omvormer;

Voor welke van de bovenstaande opties u uiteindelijk zult gaan kiezen is in de praktijk altijd afhankelijk van de situatie in kwestie. Hoe snel moet uw elektrische auto bijvoorbeeld opgeladen kunnen worden? Let wel, het continue gebruik van enkel en alleen snelladers wordt niet aangeraden. Volgens verschillende onderzoeken is het namelijk zo dat dit er op termijn voor kan zorgen dat de accu van uw elektrische auto wordt beschadigd. Ondanks het feit dat er verschillende zaken in deze richting wijzen zijn er ook diverse bedrijven die dit tegenspreken. Dit onderwerp is dan ook nog sterk voor discussie vatbaar.

Zijn er nadelen verbonden aan een laadpaal op de zaak plaatsen?

Een laadpaal op de zaak laten plaatsen brengt in principe geen directe nadelen met zich mee. Wel is het zo dat er met een aantal zaken rekening dient te worden gehouden. Allereerst moet er uiteraard een bepaalde plaats worden voorzien voor de plaatsing van de laadpaal. Op dit vlak moet er rekening mee worden gehouden dat een elektrische laadpaal zowel als wand- of als paalmodel kan worden aangekocht en geplaatst. Voor welke van deze beide mogelijkheden u op het einde van de rit zult kiezen is altijd afhankelijk van uw eigen, persoonlijke voorkeur.

Bovenstaande is uiteraard niet het enige nadeel waar u aandachtig voor dient te zijn. Bij het bekijken van de verschillende elektrische laadpalen of andere laadmogelijkheden zal het namelijk ook meteen duidelijk worden dat er doorgaans een behoorlijk stevige aankoopprijs aan verbonden is. Dit is zeker iets om als onderneming bij stil te blijven staan. Het is namelijk vanzelfsprekend dat niet iedereen zomaar over voldoende financiƫle middelen zal beschikken om meteen deze investering te kunnen doen. In dat geval is het doorgaans wel nog mogelijk om voor het kopen van een laadpaal op de zaak een financiering af te sluiten.

Reacties zijn gesloten.