Een bezoek aan de coffeeshop in Amsterdam

Een bezoek aan de coffeeshop in Amsterdam

In Nederland is een coffeeshop geen koffiezaak, maar een zaak die wiet en hasj verkoopt. Alhoewel de verkoop van wiet en hasj in principe illegaal is, worden de coffeeshops met vergunning gedoogd. Dit is maar goed ook, want mensen die een bezoek brengen aan de coffeeshop in Amsterdam, hebben meer zekerheid dat de kwaliteit goed is. Wanneer wiet en hasj uitsluitend door criminelen verkocht zou worden, dan zou er geen controle op de kwaliteit zijn. Wanneer u wiet op straat koopt, is de kans bijvoorbeeld groter dat deze bewerkt is.

De sfeer in een coffeeshop in Amsterdam

Als u er nu en dan voor kiest om een jointje te roken, dan is het een goed idee om dit in een coffeeshop in Amsterdam te doen. Een belangrijk voordeel van de coffeeshop is namelijk dat er een prettige sfeer hangt. In de meeste coffeeshops kunt u poolen of een bordspel spelen. In de coffeeshop in Amsterdam ontstaan bovendien zelden problemen. Wiet of hasj veroorzaakt namelijk geen agressief gedrag, zoals alcohol nog wel eens wil doen.

Uiteraard zijn er ook mensen die liever niet te lang in de coffeeshop in Amsterdam blijven rondhangen. Indien u het prettiger vindt om uw jointje thuis op te roken, dan is dit ook prima mogelijk.

Hoe controleert een coffeeshop op kwaliteit?

Nu zal u zich misschien afvragen waarom de kwaliteit van een coffeeshop in Amsterdam beter zou zijn dan de wiet of hasj van een straathandelaar. Dit komt doordat een coffeeshop in Amsterdam een scherpere kwaliteitscontrole zal doen. De zaak heeft immers een reputatie hoog te houden. In veel gevallen worden de wiettoppen zelfs met een microscoop bekeken. Iemand die al langer in het vak zit, zal dan al snel herkennen of er iets met de toppen is gebeurd. Bovendien zijn de inkopers van de coffeeshop in Amsterdam bekend met de geuren en kleuren die de wiettoppen horen te hebben.

Welke coffeeshop in Amsterdam kunt u het best bezoeken?

Welke coffeeshop u het best kunt bezoeken, is vooral een kwestie van smaak. Amsterdam staat wereldwijd bekend om de coffeeshops die er te vinden zijn. De shops die er gevestigd zitten, zijn over het algemeen ook erg goed. Wél zitten er verschillen tussen de zaken. Zo worden er bijvoorbeeld andere prijzen gehanteerd en zijn de verschillende zaken op een andere manier ingericht. Rookt u vrij regelmatig een jointje? Dan is het geen slecht idee om gewoon eens een aantal coffeeshops uit te proberen.

Rookt u normaliter niet, maar wilt u het in Amsterdam toch eens proberen? Dan is het belangrijk dat u een zaak kiest die u bevalt. Op het internet kunt u tegenwoordig gemakkelijk recensies van de verschillende coffeeshops vinden. Als u een eerste keer blowt, kan het echter ook prettig zijn om dit in een bekende omgeving te doen. In dat geval kunt u er ook voor kiezen om de wiet in een coffeeshop te bestellen en daarna thuis te roken. Alhoewel wiet minder risico’s met zich mee schijnt te brengen dan alcohol, is het niet gezond. Daarom is het verstandig om niet te vaak te blowen.

Meer informatie over de coffeeshop in Amsterdam? Kijk dan snel op www.theborder.nl.

Reacties zijn gesloten.