De 5 meest voorkomende schades

De 5 meest voorkomende schades

Als eigenaar van een auto is het je vast al eens opgevallen dat er aardig wat auto’s rondrijden met schade. Of het nou een grote deuk in de deur is, een kras langs het portier of schade aan de bumper. Het repareren van deze schades kan flink oplopen in kosten, daarom is het goed om te controleren of je verzekering bepaalde schades dekt. Hieronder staan de 5 meest voorkomende schades.

1. Sterretje in de voorruit

Een van de schades waar je helaas als bestuurder vrij weinig invloed op hebt. Het gebeurt vaak door een opspringend steentje waardoor er een sterretje in de voorruit ontstaat. Als bestuurder is het belangrijk om een sterretje zo snel mogelijk te laten reparen voordat het sterretje een bars wordt over de gehele voorruit.

2. Schade aan de bumper

Ondanks de vele achteruitrijcamera’s en andere technische snufjes komt deze schade nog steeds veel voor. Bijvoorbeeld door tijdens het inparkeren tegen een paaltje aan te rijden. Of tijdens het rijden en de auto achter je let even niet op en remt te laat. In dit kader is het ook belangrijk om altijd de weg op te gaan met een goed onderhouden auto. Laat bijvoorbeeld op tijd je remblokken vervangen.

4. Kras of lakschade

Het is bijna niet te voorkomen, een kras in de lak van je auto. Helaas let niet iedereen even goed op tijdens het voorbij lopen van een auto in bijvoorbeeld de parkeergarage. Een kras is al snel gebeurd, een jas of tas langs de auto. Gelukkig kunnen dit soort ongemakken snel verholpen worden door middel van een spotrepair reparatie.

5. Deukschade

Ondanks dat hier meer kracht voor nodig is, gebeurt het toch vaak. Even niet opletten bij het openen van je portier en er kan al een deukje in zitten. Probeer dan ook altijd goed uit te kijken waar je parkeert en hoe dicht je op de auto naast je staat. Er moet genoeg ruimte zijn om de deur volledig uit te draaien.

Reacties zijn gesloten.