Biertaxi Amsterdam

Biertaxi Amsterdam

Bier is een eeuwenoude drank die erg populair is onder de mensen, vooral mannen genieten de voorkeur van bier. Bier is een licht alcoholische en koolzuurhoudende drank gemaakt met water, gefermenteerd mout en plantaardige bestanddelen. Veel van deze bestanddelen bestaan uit hop, deze geven smaak aan het bier en vergroten de houdbaarheid. Onder de alcoholische dranken is bier de oudste en meest geconsumeerde drank ter wereld. Het is op water en thee na de populairste drank ter wereld. Vaak wordt gedacht dat alleen mannen bier drinken maar niets is minder waar, vrouwen drinken wereldwijd ook enorm veel bier. Vooral in het studentenleven is bier erg populair bij vrouwen. Er wordt geschat dat al 4500 jaar voor christus het eerste bier werd geproduceerd, naar verluid is dit gedaan in Mesopotamiƫ. Bier wordt over het algemeen gezien als minder chique dan wijn, dit is te verklaren aan de hand van de geschiedenis. De romeinen gingen over op wijn, waardoor bier werd geassocieerd met onbeschaafde volken. Dit kwam omdat de romeinen ver voorlopen op de rest van de beschavingen. In deze tijd zie je dit nog steeds terug, bier is ook een stuk goedkoper dan wijn. In luxe restaurants wordt bijna alleen maar wijn geschonken en in uitzonderlijke gevallen wijn.

Soorten bieren

Bier kenmerkt zich door de grote mate van variatie. Er zijn bittere bieren, zoete bieren, zure bieren en kruidige bieren. Als je in de plaatselijke supermarkt kijkt dan zie je dat er ontzettend veel bieren te koop zijn, soms zie je de bomen niet door het bos als je een lekker biertje wil komen. De hoeveelheid alcohol, de kleur, de volheid, helderheid en de temperatuurverschillen ook ontzettend ten opzichte van elkaar. Zo bestaat er Heineken extra cold, dit biertje wordt geschonken net boven het vriespunt. Er zijn veel landen die bier produceren. Nederland is erg bekend in het brouwen van bier, er zijn dan ook veel bekende biermerken afkomstig uit Nederland. Nederlanders zijn erg commercieel, er zijn dan ook weinig bier die echt typisch Nederlands zijn. Nederlanders waren een kei in het brouwen van internationale bieren, hierdoor konden zij veel bier verkopen. Het nadeel is dat Nederland daarmee zijn biercultuur is verloren. Desondanks is Nederland wel wereldwijd bekend met merken zoals Heineken, Hertog Jan en Amstel.

Waar koop je bier?

Bier kan je op veel verschillende plekken kopen, denk hierbij aan drankenhalle, supermarkten en slijterijen. Zit je in de avond met wat vrienden bier te drinken en drinken jullie sneller dan gedacht? Dan is dat erg vervelend want de winkels zijn hoogstwaarschijnlijk al dicht. Er is een manier om 24/7 drank in Amsterdam te kopen. Dit kan middels een biertaxi in Amsterdam. Bier kopen in Amsterdam kan dus door middel van een biertaxi. In steden als Haarlem en Zaandam kun je ook een biertaxi vinden. Het enige wat je hoeft te doen is de taxi te bestellen waarna deze jouw bier komt bestellen. De naam biertaxi is een beetje gek want eigenlijk is het gewoon een koerier! Veel succes met het bestellen van bier bij de bier taxi in Amsterdam.

Reacties zijn gesloten.